پلی فسفات سدیم خوراکی چیست ؟

پلی فسفات سدیم یک ترکیب شیمیایی است که در صنایع غذایی به عنوان افزودنی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این مواد زنجیره‌ هایی از فسفر و اکسیژن با بار منفی هستند که مولکول‌های آب را جذب می‌کنند. خواص آن به عنوان یک عامل نگهدارنده آب، نرم کننده، غلیظ کننده و امولسیفایر بسیار مهم است. این مواد با حفظ آب و رطوبت، لطافت، طعم و بافت ماهی و محصولات گوشتی را بهبود می‌بخشند. به همین علت جهت استفاده در محصولاتی همچون انواع سوسیس، استیک و ژامبون قابل استفاده است

نمک‌های سدیم پلی فسفات به کاهش افت وزن پس از پخت، تردی و آبداری فرآورده گوشتی کمک می‌کنند. نمک‌های امولسیون کننده فسفات سدیم در تولید پنیرهای پروسس به بخش‌پذیری پنیر و حفظ رطوبت و چربی آن کمک می‌کند. توجه داشته باشید که مصرف فسفات سدیم باید در مقادیر مجاز و با رعایت استانداردهای بهداشتی انجام شود. همچنین، برای استفاده در محصولات غذایی، دارویی و بهداشتی، توصیه می‌شود از محصولات معتبر استفاده نمایید. در ادامه به برخی از مزایای فسفات سدیم در صنایع غذایی اشاره خواهیم کرد.

فرمول شیمیایی پلی فسفات سدیم خوراکی
پلی فسفات سدیم خوراکی

مزایا استفاده از پلی فسفات سدیم خوراکی

پلی فسفات سدیم خوراکی این ماده ارزشمند با توجه به هزینه معقول و مزایای قابل توجهی که دارد در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد.

افزایش قلیاییت و بهبود بافت گوشت، نان، کیک و غیره

عامل تخمیر در کیک‌ها و نان‌ها

کمک به حفظ رطوبت، افزایش عمر مفید محصول، جلوگیری از فساد محصولات گوشتی و دریایی

جلوگیری از اسیدی یا قلیایی شدن بیش از حد

جلوگیری از جدا شدن آب و روغن در فرآیند پردازش محصولات پنیری

ثابت نگه داشتن رنگ و بوی گوشت

جلوگیری از رشد باکتری در سوسیس و کالباس و اکسید شدن چربی روی آن

افزایش الاستیسیته

موارد استفاده از پلی فسفات سدیم خوراکی

افزایش پایداری: یکی از اصلی‌ترین مزایای استفاده از این ماده در صنایع غذایی، افزایش پایداری محصولات است. این ترکیب می‌تواند از فرآیندهای اکسیداسیون و تغییر رنگ مواد غذایی جلوگیری کند و باعث افزایش مدت زمان نگهداری آنها شود.

افزایش ماندگاری: با افزودن فسفات سدیم به مواد غذایی، ماندگاری آنها به‌طور قابل توجهی افزایش می‌یابد. این امر به تولیدکنندگان اجازه می‌دهد که محصولات خود را برای مدت طولانی‌تری در بازار نگه دارند و بدون افت کیفیت به مصرف‌کنندگان ارائه دهند.

بهبود ویژگی‌های ظاهری: پلی فسفات سدیم می‌تواند بهبود دهنده‌ی ظاهری مواد غذایی باشد. به عنوان مثال، با اضافه کردن آن به محصولات گوشتی می‌توان ماندگاری، رنگ و جلوه ظاهری آنها را افزایش داد.

بهبود طعم و بافت: فسفات سدیم می‌تواند در بهبود طعم و بافت مواد غذایی نقش مهمی ایفا کند. به عنوان مثال، در تولید سوسیس و کالباس سبب بهبود ساختار و کیفیت محصول نهایی می‌شود.

جذب آب: فسفات سدیم به عنوان یک عامل جذب آب مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ویژگی به تولیدکنندگان کمک می‌کند تا میزان آب موجود در محصولات خود را کنترل کنند و از ازدیاد هزینه‌ها به علت افزایش وزن غیرضروری محصولات جلوگیری کنند.

بهبود پخت و پز: در برخی از محصولات پخت‌وپزی مانند نان و کیک، فسفات سدیم می‌تواند در بهبود ساختار و حجم نهایی محصول نقش داشته باشد.

استفاده از پلی فیفات سدیم خوراکی در صنایع غذایی
پلی فسفات سدیم با برند شهفام

لیست غذاهایی که به‌طور طبیعی دارای پلی فسفات سدیم هستند:

  • آجیل و حبوبات
  • گوشت
  • ماهی
  • طیور
  • تخم مرغ
  • گوشت
  • ماهی
  • طیور
  • تخم مرغ

نقش پلی فسفات سدیم در فرآورده های گوشتی

  • مهم ترین کاربرد و استفاده پلی فسفات سدیم خوراکی ، در تهیه فرآورده های گوشتی می باشد. سدیم پلی فسفات خوراکی به واسطه خاصیت امولسیون کنندگی خود موجب نگهداری بهتر فرآورده های گوشتی می شود؛ بدین صورت که که آب و چربی کمتری در اثر حرارت از دست خواهند داد.
  • در هنگام تهیه فرآورده هایی مانند سوسیس و کالباس از پلی فسفات سدیم در جهت نگهداری بهتر و بیشتر استفاده می شود.

نگهداری رطوبت

  • در فرآورده های گوشتی مثل سوسیس و کالباس ، توانایی گوشت در نگهداری آب در مراحل مختلف مثل برش ، دما دادن و خرد کردن ، عامل مهمی در تعیین کیفیت و فرآورده های آن مانند سوسیس و کالباس محسوب می شود. این ماده از جمله موادی است که باعث حفظ رطوبت گوشت در حین مراحل مختلف مانند برش، دما دادن و خرد کردن می شود که در نتیجه تاثیر خیلی خوبی در حفظ کیفیت گوشت و رطوبت آن دارد.

رنگ دهندگی

  • رنگ قرمز و شفاف فرآورده های گوشتی به علت وجود میو گلوبین و همو گلوبین در آن هاست ، وقتی گوشت در فضای آزاد و در معرض هوا قرار می گیرد، به واسطه تمایل میوگلوبین در جذب اکسیژن هوا، پس از مدتی گوشت اکسیده شده و به رنگ قهوه ای تغییر می کند، لذا این ماده از طریق حفظ PH فرآورده های گوشتی، ترکیبات بسیار اثر گذاری در جهت جلوگیری از اکسیده شدن گوشت هستند و در نتیجه باعث حفظ رنگ قرمز گوشت می شوند. به عنوان مثال وقتی فرآورده ای مانند کالباس در معرض هوای آزاد قرار می گیرد، پس از مدتی تحت تاثیر اکسیژن موجود در هوا به رنگ قهوه ای تغییر می کند، پس در نتیجه استفاده از افزودنی هایی مانند پلی فسفات سدیم، تاثیر به سزایی در حفظ کیفیت این فرآورده ها خواهد داشت.

تردی مواد غذایی

  • یکی از عوامل تردی فرآورده های گوشتی در اثر تجزیه اکتومیوزین ها می باشد. پلی فسفات سدیم خوراکی از طریق حفظ رطوبت و امثال آن باعث افزایش تجزیه اکتومیوزین می شود و در نتیجه به ترد شدن فرآورده های گوشتی کمک می کند.

بهبود کننده طعم

  • یکی از مهم ترین عوامل تغییر دهنده طعم فرآورده های گوشتی، فاسد شدن آن هاست. پلی فسفات سدیم با جلوگیری از فاسد شدن سریع، تاثیر به سزایی در حفظ طعم گوشت و فرآورده های گوشتی دارند.

میزان مجاز مصرف پلی فسفات سدیم

حداکثر مقدار مجاز برای استفاده از فسفات‌ها در فراورده‌های گوشتی 5 درصد وزن محصول است. اکثر تولید کنندگان فرآورده‌های گوشتی ۰/۳ تا ۰/۴ درصد فسفات را در محصول خود به‌کار می‌برند.

فروش پلی فسفات سدیم خوراکی

مجموعه ما به عنوان برترین تولیدکننده پلی فسفات سدیم خوراکی در ایران و خاورمیانه ، با توجه به نیاز مشتریان خود انواع مختلفی از پلی فسفات ( A و A+ ) را با قیمتی مناسب نسبت به برند‌های موجود در ایران در اختیار مصرف‌ کنندگان قرار داده است. شما می‌توانید جهت سفارش محصول مورد نظر خود و بررسی و مقایسه قیمت محصولات وخرید پلی فسفات سدیم خوراکی با کارشناسان ما در ارتباط باشید .

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *